У Польщі проходять вибори президента

Поділитися:

Сьогодні 28 червня 2020 року в Польщі проходять вибори президента. Для 30 мільйонів виборців, дільниці відкрилися о 7 ранку, закриються вони о 21:00.

Примітно, що свої голоси поляки можуть віддати, чи не переживаючи за те, що можуть заразитися коронавірусів. Вибори проходять згідно з усіма запобіжних заходів, а в деяких регіонах і зовсім поштою. У приміщенні необхідно бути в медичній масці, яка закриває рот і ніс. Члени комісії також повинні бути в масках і захисних щитках. При цьому люди повинні дотримуватися соціальну дистанцію.

Соціологічні опитування показали, що чинного президента Анджея Дуду підтримує близько 40 відсотків населення. За кандидата від партії “Громадянська коаліція” Рафала Тшасковского готові проголосувати 30 відсотків виборців. Далі йде незалежний претендент – Шимон Холовня, за якого готові проголосувати 10 відсотків населення Польщі.

В країні немає певного фаворита, тому швидше за все буде призначений другий тур.

З огляду на той факт, що в країні триває карантин, будь-який бажаючий може проголосувати поштою. А в двох регіонах, де показник захворюваності COVID-19 перевищує 100 чоловік на 10 тисяч людей, голосування проходить виключно по пошті.

Раніше повідомлялося, що Державна виборча комісія Польщі оголосила, що голосування на виборах президента країни 10 травня було неможливим.

Також ми писали про те, що польський президент підписав закон, який дозволяє отримати компенсацію тим, хто втратив роботу через ситуацію з Covid-19. Виплати в розмірі 1400 злотих (9400 гривень) на місяць передбачені громадянам Польщі, громадянам країн ЄС, а також деяким категоріям іноземців з третіх країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу