У Міноборони розповіли, хто має право створювати штаби терборони

Поділитися:

У Міністерстві оборони розповіли, хто має право створювати штаби територіальної оборони. Про це повідомив голова профільного відомства Олексій Рєзніков.

За його словами, у цьому питанні всі моменти мають здійснюватися відповідно до закону «Про основи національного опору».

«Звертаюся до всіх керівників органів місцевого самоврядування та інших обраних осіб. Я закликаю вас утриматися від дій та висловлювань, що політизують справу організації територіальної оборони. Йдеться про найважливіше – захист нашої країни. Тут не місце піару та посмикування. Ми всі разом маємо працювати заради інтересів України, кожен – у межах своїх повноважень… Є чітка вертикаль Сил територіальної оборони. Її формують військові. Глави громад не очолюють формування Сил територіальної оборони та мають діяти в межах своїх компетенцій», – сказав він.

Нагадаємо, що в Україні тепер на військовому обліку мають бути жінки 35 професій, як передбачає наказ Міністерства оборони. Документ уже набув чинності.

У списку різні професії – від керівників виробничих підрозділів та органів влади до звичайних робітників та службовців, які отримали військові спеціальності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу