У Кабміні позитивно відреагували на рішення Німеччини по “Північному потоку-2”

Поділитися:

У Кабінеті міністрів України позитивно відреагували на рішення Німеччини щодо російського проекту “Північний потік-2”, який зобов’язали виконувати Європейські директиви щодо газу. Про це в п’ятницю, 15 травня, повідомляє глава українського уряду Денис Шмигаль, передає прес-служба порталу.

У своїй заяві прем’єр України вказав, що країна має намір і надалі імплементувати на своїй території всі загальноприйняті закони енергоринку ЄС.

При цьому зі свого боку українська влада підтримує негативне рішення по відношенню до російського проекту “Північний потік-2, відзначаючи, що тим самим в ЄС знову довели свою прихильність до єдиних прозорих правил ринку, які залишаються незмінними, як по відношенню до країн-партнерів, так і по відношенню до їх окремих проектів.

Зі свого боку, Україна і наша газотранспортна система залишаються надійним партнером Європи в питанні забезпечення транзиту енергоресурсів“, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, звільнення від газової директиви автоматично позбавило б Росію від підпорядкування частині енергетичного законодавства Європи.

За поточними зобов’язаннями Росії, навіть після закінчення реалізації будівництва російський «Газпром» зможе лише в половину розпоряджатися потужностями «Північного потоку-2». Інші ресурси газопроводу, згідно з директивою, будуть розподілятися між третіми сторонами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу