У Франції – новий уряд

Поділитися:

Після нищівної поразки на місцевих виборах чинного президента Франції Еммануеля Макрона, в країні створено новий уряд, який очолює прем’єр-міністр Жан Кастекс.

Однак, за інформацією прес-служби Єлисейського палацу, 5 посадових осіб все ж змогли утримати свої крісла. Одним з найбільш знаменитих представників нової влади називають міністра внутрішніх справ – Жеральда Дарманена.

За словами представників нового уряду, їх основне завдання – подолати економічну кризу в країні, викликаний пандемією коронавірусу.

Нагадаємо, що Франція і Німеччина виділять ще 1,025 млрд євро на розробку вакцини від коронавірусу нового покоління COVID-19. Про це повідомляє Reuters.

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про виділення 500 млн євро на глобальний збір коштів для фінансування досліджень в області розробки вакцини і лікування від нової коронавірусної інфекції.

Раніше повідомлялося, що у Франції збираються заснувати санкції проти Туреччини на тлі порушення ембарго ООН щодо постачання зброї до Лівії, в якому перша звинувачує останню. Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає видання Reuters.

Як заявив чиновник в рамках останніх французьких парламентських слухань, питання санкцій проти Туреччини країна розгляне 13 липня у час зустрічі з іншими главами МЗС країн ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу