Траншу МВФ не вистачить, щоб перекрити дефіцит бюджету

Поділитися:

Траншу з боку Міжнародного Валютного Фонду не вистачить для того, щоб перекрити величезну діру дефіциту в державному бюджеті України. Про це свідчать дані Державної казначейської служби України.

Відзначимо, що на даний момент пакет допомоги з боку МВФ розрахований 5 млрд доларів, хоча раніше йшлося про суму в 8 млрд доларів фінансової підтримки.

Як зазначив радник президента України Олег Устенко, зараз Україна співпрацює з міжнародною організацією не за раніше обумовленою програмою “EFF”, а за програмою “stand by”, до якої довелося вдатися через пандемію коронавірусу.

Однак поточні суми, про які йде мова в положеннях нової програми, разюче відрізняються від тих цифр, які раніше обіцяли в МВФ Україні.

Як свідчить статистика Державної казначейської служби України, наразі дефіцит українське бюджету дійшов до позначки в 298,4 млрд гривень, тому грошей МВФ навряд чи вистачить для того, щоб український бюджет вийшов в плюс.

Більш того, деякі експерти вважають, що цих грошей вистачить лише на те, щоб до кінця виплатити минулі борги України перед МВФ.

Як вказав глава громадської ради Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Таран, країна вже винна МВФ більше 5 млрд доларів. Тому на погашення дефіциту бюджету з цих грошей, розраховувати не варто.

Навіть якщо все добре і Україна отримає гроші з усіх джерел, з яких може отримати, все одно вона не зможе закрити діру в бюджеті в 300 млрд грн“, – підтвердив цю тезу економічний експерт Борис Кушнірук.

Як повідомлялося раніше, після прийняття Верховною радою так званого «антіколомойского» закону, Міжнародний валютний фонд висунув Україні нові умови для отримання траншу.

Їх можна розділити на кілька блоків: енергетичний, банківсько-фінансовий, фіскальний, судовий і антівіруний, пов’язаний з китайським вірусом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу