Таліби заявляють про контроль над усім Афганістаном

Поділитися:

Радикальний рух «Талібан» заявив про встановлення повного контролю над усім Афганістаном, зокрема, провінцією Панджшер, що до цього не підкорилася талібам, інформує Reuters, посилаючись на джерела з-поміж талібів.

Натомість джерело в регіоні в коментарі російським ЗМІ заявило, що національний опір у провінції Панджшер спростовує цю інформацію.

Перед цим турецька газета Yeni Şafak поінформувала, посилаючись на свого журналіста в Кабулі, що радикальний рух «Талібан» взяв під контроль вищевказану провінцію. Раніше там тривали запеклі бойові дії. Екс віце-президент Афганістану Амрулла Салех, який оголосив себе виконуючим обов’язки глави держави, закликав ООН та світ звернути увагу на злочинну і терористичну діяльність талібів у провінції Панджшер, наголосивши, що бойовики позбавили регіон електрики і телефонного зв’язку, доступу до медичної гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що 31 серпня таліби захопили аеропорт в Кабулі й заявили про створення своєї держави.

Також ми писали, що в Афганістані зафіксували брак продовольства, що в цілому погіршить ситуацію в світі щодо можливості людей отримати доступ до їжі, води та інших важливих ресурсів. Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу