Суддя Вовк в шостий раз не з’явився в суді у своїй справі

Поділитися:

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк призупинив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді застави голові Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

Про це повідомляє «Перший Діловий»

Його підозрюють у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, винесенні завідомо неправосудного вироку і втручанні в діяльність судових органів.

Як повідомляє прес-служба суду, прокурор знову просив суддю прийняти рішення про примусову доставку Павла Вовка до суду, оскільки він сам не приходить, а детективи Національного антикорупційного бюро вже шостий раз не можуть його знайти, щоб доставити в суд. Але суддя вирішив зупинити провадження за клопотанням до розшуку підозрюваного.

Главу ОАСК Павла Вовка, його заступників та суддів, адвокатів, колишнього голову Державної судової влади Зиновія Холоднюка підозрюють в створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також втручання в діяльність державних діячів.

Павла Вовка і Зеновія Холоднюка також підозрюють у зловживанні впливом на особу, уповноважену на виконання функцій держави. НАБУ вважає, що підозрювані брали замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політиків і представників бізнесу. Вовк і інші підозрювані заперечують провину і називають справу сфабрикованою.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) дозволив примусово привести голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка в установу. Це потрібно для того, щоб винести йому остаточний вирок.

За даними пресслужби ВАКС, нещодавно суд відправляв чиновнику чергове запрошення на засідання, однак останній на нього знову не з’явився.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу