США заявили про вихід з Договору з відкритого неба

Поділитися:

Сполучені Штати Америки заявили про намір вийти з Договору щодо відкритого неба. У четвер, 21 травня, Білий дім повідомив про це своїх міжнародних партнерів.

Як повідомляє Assocaited Press, Договір дозволяє більш ніж 30 країнам проводити неозброєні спостережні польоти над територіями одна одну.

Разом з тим у Вашингтоні заявили, що виходять з нього через те, що Російська Федерація порушує пакт.

Видання підкреслює, що тепер очікується загострення відносин між США і Росією, а також засмутить європейських союзників і деяких членів американського Конгресу.

В свою чергу президент Дональд Трамп підтвердив цю інформацію і офіційно оголосив про вихід Сполучених Штатів з Договору з відкритого неба.

Трамп заявив, що у нього хороші відносини з Росією, але вона не дотримується Договору. При цьому за його словами, Штати можуть підписати з Російською Федерацією нову угоду з контролю над озброєннями.

Нагадаємо, Договір з відкритого неба був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів ОБСЄ. Договір був розроблений за активної участі Російської Федерації.

У минулому році джерела в Білому домі повідомили, що президент Дональд Трамп підписав документ про намір США вийти з Договору з відкритого неба. Однак остаточного рішення в Білому домі тоді так і не прийняли.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу