США і Німеччина обміняються санкціями

Поділитися:

У США зареєстрований законопроект про розширення санкцій проти Північного потоку-2

Список видів комерційної та будівельної активностей, пов’язаних з будівництвом газопроводу, збільшується законопроектом. Документ доповнюється переліком санкцій, які взяли в Палаті представників в грудні 2019 року

Цікавим є той факт, що конгресмени, які подали законодавчу ініціативу, відносяться як до республіканської, так і до демократичної партій.

За словами авторів законопроекту, Північний потік-2 загрожує не лише Україні, а й усій Європі. Енергоресурси – це ще один інструмент, який використовується Путіним для тиску на вільну і процвітаючу Європу.

У той же час, адміністрація канцлера Ангели Меркель розглядає питання про необхідність узгоджених дій Євросоюзу. Чиновники стверджують, що трубопровід протяжністю 1200 км (745 миль) під Балтійським морем, призначений для транспортування російського газу безпосередньо в Німеччину, викликав глибокі розбіжності між державами-членами ЄС. Однак, перспектива прямого втручання Сполучених Штатів у енергетичні інтереси блоку з 27 членів повинна, на думку представників німецької сторони, «викликати колективну відповідь».

Нагадаємо, що німецький уряд побоюється нових санкцій від США з приводу російського газопроводу «Північний потік – 2». Німеччина вважає, що вони торкнуться не тільки німецькі приватні компанії, але і державні підприємства, пов’язані з будівництвом і обслуговуванням проекту. Така ситуація загрожує зробити з політичних союзників по НАТО конфліктуючі на державному рівні країни.

Раніше повідомлялося, що російський проект «Північний потік-2» – це загроза для європейських країн. Про це розповів глава МЗС Польщі Яцек Чапутовіч. За його словами, «Північний потік-2» представляє серйозну загрозу для європейської солідарності і енергетичної безпеки.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу