Секретар РНБО заявив про можливість навмисної катастрофи літака МАУ в Ірані

Поділитися:

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив про можливість навмисної атаки іранських ППО на український пасажирський літак компанії Міжнародні авіалінії України у січні 2020 року. Про це він розповів в інтерв’ю Globe and Mail.

Данілов зауважив, що, ймовірно, спрямованою атакою Іран прагнув зупинити агресію Сполучених Штатів, нагадавши, що катастрофа сталася тоді, коли іранські військові обстріляли бази США в Іраку, у відповідь на вбивство генерала Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані.

Також він назвав “дуже дивним” самостійне розслідування катастрофи Тегераном.

Нагадаємо, український пасажирський літак МАУ Boeing-737 рейсу PS752 зазнав аварії поблизу Тегерана майже одразу після зльоту на світанку 8 січня 2020 року. Через кілька днів Іран визнав, що літак збили помилково іранські військові.

Раніше ми повідомляли, що в Ірані намагаються саботувати виплати компенсацій сім’ям загиблих людей при падінні Boeing 737 в небі Тегерану: країна намагається ухилитися від фінансової відповідальності за “вбивство” пасажирів. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу