Росія вимагає від України змін до Конституції

Поділитися:

У Російській Федерації озвучили свої вимоги до України для припинення військового конфлікту на Донбасі. Про це повідомили представники країни-агресора в рамках перемовин політичних радників нормандського формату в Німеччині від 3 липня.

Як передають західні ЗМІ, РФ ставить Україні черговий ультиматум, який полягає у вимозі реалізації якнайшвидшої юридичної реорганізації окремих районів в Луганській і Донецькій областях. Йдеться про всім відому формулу Штайнмайера.

Це в свою чергу передбачає внесення з боку України змін до чинної Конституції, так як Росія хоче імплементації положень на офіційному законодавчому рівні.

При цьому, таких правок Москва вимагає від Києва вже до моменту нової зустрічі контактної групи в Мінську, яка запланована на понеділок, 6 липня.

Також до цієї дати Україна має підготувати список тих в’язнів, на обмін яких вона згодна з Росією.

Нещодавно до Тристоронньої контактної групи, що працює в Мінську, приєдналися заступники міністрів економіки України і Російської Федерації.

Тим часом, спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков вказав, що в парламенті і Офісі президента України поки що немає нових ініціатив щодо «Мінського питання».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу