Росія відмовилася брати участь у Мюнхенській конференції з безпеки

Поділитися:

Росія несподівано не братиме участі у Мюнхенській конференції з безпеки. Країна вперше відвідала цей захід у 1999 році і раніше ніколи не відмовляла у присутності. Про таке рішення оголосила речник Міністерства закордонних справ РФ Мірія Захарова.

За її словами, Мюнхенська конференція втратила свою інклюзивність та однаковий рівень включеності до різних доповідачів, які приїжджають із різних країн та виступають. Але це не єдина версія.

Деякі інші джерела повідомляють, що головною причиною відсутності російської делегації на конференції є невизнання їх Covid-сертифікатів, а також жорсткі та категоричні висловлювання голови заходу Вольфганга Ішингера щодо діяльності Росії.

У 2022 році Ішингер запросив для участі особисто Володимира Путіна та Володимира Зеленського. Їхня присутність на Мюнхенській конференції з безпеки була б доречною, адже це підходящий майданчик для обговорення питань глобальної безпеки.

Раніше ми повідомляли, що у Білорусі стартували десятиденні спільні з Російською Федерацією військові маневри “Союзна рішучість-2022”.

Також рейтингове агентство Moody’s має намір знизити рейтинг України через ризики військового конфлікту з Росією. Експерти агентства побоюються, що невизначеність ситуації уповільнить економічне зростання в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу