Росія і США домовилися про ядерне роззброєння

Поділитися:

Домовленість поки існує не так про саме роззброєння, як про переговори, що відбуться вже у червні. Спецпредставник США з контролю над озброєннями Маршал Біллінгслі та заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков домовилися про час і місце переговорів і навіть запросили на зустріч Китай.

Щоправда, з приводу останнього пункту Біллінгслі висловив невпевненість. “Чи приїде Китай і чи буде він вести переговори сумлінно?” – написав він у своєму мікроблозі в Twitter.

Дивно, що якщо американська сторона відкрито говорить про майбутні переговори, то офіційного підтвердження від російської сторони наразі нема. Дивніше увічі, якщо врахувати, що Росія останнім часом добивалася відновлення переговорів про роззброєння, а також активно критикувала США за вихід з договору по “відкрите небо”.

У травні президент РФ Володимир Путін навіть скликав Раду безпеки, щоб обговорити майбутнє цих договорів, де звинуватив Штати у “відсутності бажання до ведення серйозних
переговорів про продовження договору СНО-3 “, підкресливши, що це важливо не тільки для США і Росії, але і для всього світу.

А той самий заступник міністра закордонних справ РФ Рябков попередив, що після листопадових президентських виборів в США буде вже занадто пізно вести переговори, через що може виникнути загроза неконтрольованої гонки ядерних озброєнь.

Тим часом, експерти давно говорять про те, що Росія за останні 10 років помітно наростила
ядерний потенціал і сьогодні має суттєву перевагу над НАТО по ракетам ближньої та середньої дальності, які можуть бути оснащені ядерними боєголовками.

Тим часом, в НАТО заявили, що метою Альянсу є світ без ядерної зброї, проте світ не стане безпечніше, якщо НАТО позбудеться свого арсеналу.

А Франція, Німеччина і Великобританія поставили під сумнів ядерну угоду з Іраном. Якщо країна не почне слідувати вимогам міжнародного співтовариства, будуть введені санкції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу