Рада скасувала довідки про несудимість для кандидатів в депутати

Поділитися:

У ВРУ (Верховна Рада України) прийняли законопроект №3995, в якому мова йде про спрощення реєстрації на місцевих виборах. Так, тепер не потрібно подавати довідку про відсутність судимості. Цей законопроект підтримали 325 нардепів.

Вся справа в термінах виготовлення довідки — стандартний час складає 30 днів. Це прописано в наказі Міністерства внутрішніх справ України. Тепер нардепи проголосували за вилучення п. 9 ч. 1 ст. 222 Виборчого кодексу — в цьому пункті згадувалася необхідність надати вищезгадану довідку. При цьому всі депутати повинні вказувати факт судимості у своїх біографіях.

Ще на минулих місцевих виборах довідку про несудимість зобов’язані були надати депутати селищних, міських і сільських рад, районних та обласних рад, а також тергромад (якщо населення перевищує 10 тис. осіб).

Раніше повідомлялося про те, що місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Вибори депутатів в Криму, окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться.

Також ми писали про те, що вибори в анексованому Криму визнані не були.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу