Рада схвалила «промисловий безвіз»

Поділитися:

У вівторок, 19 травня, Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону №2698 «Про надання будівельної продукції на ринку».

Документ зокрема, передбачається привести до європейських умов надання ринок будівельної продукції, а також адаптувати чинне законодавство до їх введення.

Новий закон повинен встановити правові та організаційні засади введення в обіг або надання будівельної продукції на ринку шляхом встановлення правил для вираження їх показників, пов’язаних з істотними характеристиками цієї продукції, і застосування до них знака відповідності технічним регламентам.

Проектом для цього пропонується:

– законодавчо визначити відповідні терміни «будівельна продукція», «висновок про технічну придатність», «гармонізований європейський стандарт», «регламентні технічні специфікації» та ін.;

– встановити обов’язки суб’єктів господарювання на цьому ринку із зазначеної діяльності;

– визначити принципи декларування технічних показників будівельної продукції; – запровадити механізми визначення технічних показників істотних характеристик тощо.

Нагадаємо, Верховна рада України у вівторок, 19 травня, на засіданні не підтримали законопроект №2693 «Про медіа». Документ був відправлений до профільного комітету на доопрацювання.

Таке рішення підтримали 278 народних депутатів.

При цьому законопроект доопрацювати парламентаріям запропонували комітетів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу