Путін у Давосі хоче поліпшення стосунків з Європою

Поділитися:

Між Росією і Європейським Союзом, як і усією Західною Європою встановилися ненормальні стосунки. Тому вкрай необхідне їх перезавантаження в рамках чесного діалогу. Про це заявив президент Російської Федерації Володимир Путін у зверненні по відеозв’язку до учасників Всесвітнього економічного онлайн-форуму в Давосі. Звернення Путіна відбулося в середу, 27 січня.

Як сказав президент Росії, у його країни та в Європи одні головні цінності, особливо культурні зв’язки двох сторін. За словами Володимира Путіна, Росія і Європа – це одна цивілізація. Тому між РФ і Євросоюзом не може бути таких ненормальних відносин, які встановилися останніми роками. Путін особливо наполягав на чесному діалозі між двома сторонами.

Однак, як свідчить промова російського президента, він не висунув жодної конкретної пропозиції щодо поліпшення стосунків з європейською і світовою спільнотою. За межами його звернення виявилися різні погляди Росії та Європи на кризи в Україні та Сирії, а також – на ситуацію з правами людини в самій РФ на тлі спочатку отруєння, а потім і арешту опозиційного лідера Олексія Навального.

Нагадаємо, пройшло рівно 11 років з того часу, як Путін брав участь в Давоському форумі, тоді ще в ролі прем’єр-міністра Російської Федерації. У 2021 році вперше після величезної перерви РФ представлена ​​на Всесвітньому економічному форумі.

Також раніше ми написали про те, що у своїй промові основний акцент Урсула фон дер Ляйнен зробила на погрозах демократичним цінностям. На думку голови Єврокомісії, виклики демократії йдуть від надмірного розвитку соціальних мереж та процесу діджиталізації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу