Путін дав щорічну прес-конференцію — підсумки

Поділитися:

Президент РФ Володимир Путін заявив, що країни НАТО мають «‎негайно»‎ дати Росії гарантії нерозширення військового альянсу на схід і, зокрема, неприйняття в НАТО України та Грузії. Він наголосив, що саме від цього залежить ситуація в Україні.

«‎Наші подальші дії будуть залежати не від ходу переговорів, які пройдуть наступного тижня. Питання в безпеці. Нам важливий не хід переговорів, а результат. Подальший рух НАТО на Схід неприйнятний. Чого тут незрозумілого? Це США зараз ставлять ракети на порозі нашого будинку!»‎, — заявив Путін.

Обгрунтовуючи свою позицію, Путін заявив, що розширення НАТО ніби-то суперечать домовленостям, які в Росії на початку 90-х років було укладено з країнами Заходу.

«Нас надули! [країни НАТО] вимагає від мене гарантій (ненападу на Україну) Ні, це ви повинні дати нам гарантії і негайно! Ми раніше висловлювали занепокоєння! стурбованостями! Ми робитимемо те, що вважаємо за потрібне!», — наголосив він.

Крім того Путін заявив, що це не Росія готує військову операцію в Україні, а навпаки, Київ готує нову військову операцію проти Донбасу і російськомовних громадян, які там живуть. Він вкотре заявив, що в Україні було прийнято закон про державну українську мову, який права російськомовних на Донбасі.

«Прийняли закон про корінні народи, оголосили росіян, які проживають на цій території, на їхній власній території, некорінним народом, також, до речі, як поляків, угорців, румунів. Просто видавлюють російських та російськомовне населення з їхньіх історичних територій», — вказав Путін.

Путін також додав, що до 2014 року відносини Москви та Києва були «нормальними», зокрема, поки не стався «кривавий держпереворот».

«Після цього виник Крим. А як ми могли відмовити Севастополю та Криму, людям, які там проживають, взяти їх під свій захист, під крило? Неможливо, просто нас поставили в ситуацію, коли ми не могли вчинити інакше», — наголосив Путін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу