Профспілки володіють майном на 2 млрд. доларів

Поділитися:

Загальна вартість майна, що знаходиться в розпорядженні профспілок доходить до 2 млрд доларів. Про це свідчать дані комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Серед прикладів такого майна відомство вказало, такі будівлі, як готель “Турист”, а також іншу частину курортних комплексів, які числяться в якості державного майна.

Іншими словами, в разі приватизації цих об’єктів країна могла б виручити приблизно 2 млрд доларів і задіяти ці гроші для вирішення власних проблем в економіці, замість того, щоб просити нових кредитів у Міжнародного валютного фонду.

При цьому, поки що потрібний законопроект для реалізації законної приватизації зазначених об’єктів – не прийнятий, а лише представлений в парламенті під виглядом закону №2681.

Він робить реституції майна, яке було передано профспілковому руху в 1960 році. Перелік об’єктів є на сайті rada.gov.ua.“, – йдеться в повідомленні відомства.

Так вийшло, що наразі більш, ніж 4000 об’єктів знаходиться в розпорядженні Федерації профспілок України.

Аудит цієї структури в країні ще жодного разу не проводився, однак частина з зазначеного майна вже встигла, завдяки різним схемам, потрапити в зону користування приватного сектору.

Як повідомлялося раніше, донецьке державне підприємство «Артемсіль» вже скоро буде виставлено на продаж і приватизовано.

Як відомо, в березні Кабмін виставив на продаж 431 держоб’єкт Фонду державного майна, серед яких і «Артемсіль».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу