Польща збудує паркан на кордоні з Білоруссю

Поділитися:

Польський уряд проголосував за будівництво стіни на кордоні з Республікою Білорусь. Метою будівництва паркану, як відомо, є мінімізація мігрантів, які в’їжджають до Польщі.

Стіна протяжністю майже у половину кордону між Польщею та Білоруссю буде висотою 5,5 метрів, а попередня сума на її будівництво – 353 мільйони євро. Її оснастять спеціальними датчиками руху, а також запровадять систему моніторингу.

Очікується, що після позитивного голосування, яке вже відбулося у польському сеймі, президент Республіки Анджей Дуда підпише законопроект. За прогнозами будівництво паркану завершиться ближче до літа 2022 року.

Нагадаємо, що останні місяці мігранти з Азії та Близького Сходу тисячами намагаються перетнути кордони Польщі. Відповідно, Європейський Союз звинувачує Білорусь, вважаючи, що незаконна міграція здійснюється через введені санкції проти мінського режиму.

До речі, Литва вже розпочала будівництво подібної стіни. На початковому етапі планується звести її протяжністю 100 кілометрів до кінця квітня 2022 року. Другий етап передбачає продовження стіни ще на 400 кілометрів уздовж кордону. Загалом Литві це коштуватиме 152 мільйони євро.

Раніше ми писали про зіткнення на кордоні між Польщею та Білорусією. Мігранти двічі спробували нелегально прорватися з Білорусі та взяли штурмом державний кордон двох країн.

Також ми повідомляли про те, що в рамках Європейського саміту прем’єр-міністр Польщі звернувся до колег із заявою про те, що мігранти, які використовуються режимом Лукашенка, створюють загрозу безпеці країни і всього Європейського союзу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу