Північна Корея продовжує випробування ядерної зброї

Поділитися:

Північна Корея здійснила черговий запуск двох балістичних ракет малої дальності. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на інформацію південнокорейських військових.

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів, зафіксували ракети, випущені з аеропорту Сунан о 8:50 та 8:54 відповідно. Вони пролетіли близько 380 кілометрів на висоті 42 км. Запуск ракет був здійснений у східному напрямку з аеродрому в Пхеньяні.

За словами інформованого джерела, ракети летіли з максимальною швидкістю, що вп’ятеро перевищує швидкість звуку.

Стосовно типу ракети, то JCS вивчає різні можливості, включаючи ракету КН-23, створену на зразок російської балістичної ракети Іскандер.

Ракета КН-23 використовує так званий маневр підтягування – метод, призначений для того, щоб уникнути перехоплення і таким чином ускладнити зусилля Південної Кореї протиракетної оборони.

Запуск відбувся лише через три дні після того, як КНДР запустила у Східне море дві балістичні ракети малої дальності, які, як пізніше стверджували, були керованими ракетами, випущеними залізничним полком під час навчань.

Даний запуск – вже четвертий з початку року.

Раніше, зокрема, ми писали, що КНДР здійснила запуск невідомого снаряда у бік Японського моря 5 січня.

Нагадаємо, що США закликають КНДР до переговорів на тлі нових ракетних випробувань з боку держави. Про це повідомляє посланець США у Північній Кореї Сунг Кім, пише Associated Press.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу