Німеччина готова інвестувати в Україну заради російського газопроводу

Поділитися:

Згідно з інформацією європейських ЗМІ, влада Німеччини розглядає ідею отримати від США можливість завершити будівництво газопроводу «Північний потік-2» в обмін на великі інвестиції в українську промисловість.

Відомо, що ФРН готується відразу до декількох інвестиційних проектів в Україні, які стосуються виробництва та зберігання водню.

Слід зазначити, що згідно з програмою Євросоюзу, до 2050 року Європа повинна стати кліматично нейтральною. Німеччина в цьому проекті повинна зіграти провідну роль і поставляти в ЄС по 7,5 ГВатт «зеленої» енергії в рік до 2030 року. Виробляти енергію планується за рахунок водню.

Крім того, зазначено, що саме до цього процесу і хочуть під’єднати Україну, модернізувавши її виробничі та транзитні потужності. Однак, як стверджує Handelsblatt, причина зацікавленості Берліна полягає ще в прагненні добудувати «Північний потік-2».

Нагадаємо, що Україна і Німеччина узгодили перший спільний проект з виготовлення водневого палива. Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt. Зокрема, договір від імені України уклала вітчизняна компанія «ДТЕК», яка підписала угоду про виготовлення водневого палива з Siemens Energy.

Раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах Америки хочуть ввести нові санкції проти будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу