МОЗ отримало більше 5 млрд. грн. на закупівлю обладнання

Поділитися:

В Україні опорні лікарні оснастять новим медичним обладнанням. Кабінет міністрів на ці заходи надасть Міністерству охорони здоров’я 5,3 мільярда гривень.

У МОЗ повідомили, що на ці гроші будуть придбані комп’ютерні томографи, ангіографи і системи ендоскопічної візуалізації для операційних блоків.

Зокрема, для Макарівської центральної лікарні (Київська область) будуть придбані апарати штучної вентиляції легенів високого класу, три генератора кисню високого тиску, два приліжкові кардіомоніторів з капнографом, автоматичний біохімічний аналізатор, гематологічний аналізатор, двоканальний коагулометр і два бінокулярних мікроскопів.

У МОЗ уточнили, що таке обладнання дозволить надавати кваліфіковану медичну допомогу в усіх районних лікарнях без звернення до обласних медичних установ.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство охорони здоров’я дорікає, щоукраїнці недотримуються карантинних заходів. Після пом’якшення карантину жителі більшості європейських країн не припинили дотримуватися обмеження, тому зростання захворюваності COVID-19 там не сталося, а в Україні люди почали порушувати правила, тому епідемічна ситуація погіршилася.

Також ми писали про те, що Європейський союз виділяє додаткові три мільйони євро на медицину в прикордонних зонах України, Польщі та Білорусі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу