МОЗ хоче кодувати ліки

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України анонсували нову реформу, яка передбачає кодування ліків з метою запобігання фальсифікації медикаментів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що мова йде про спеціальне маркування лікарських засобів, яке могло б допомогти ідентифікувати українцям легальні ліки від засобів з чорного ринку.

У Міністерстві розповіли, що впровадження такого формату 2Д кодування стане кращим способом для скорочення числа фальсифікату.

Також вказується, що буквально в минулу п’ятницю, 24 липня, у відомстві провели окрему зустріч з представниками фармкомпаній для того, щоб обговорити практичну складову реалізації реформи.

Ми вважаємо, що за 2-2,5 року ми повністю зможемо перейти на 2Д-кодування. Ми будемо переходити поступово: спочатку переведемо на 2Д-кодування всі лікарські засоби за програмою реімбурсації, після цього всі імпортні“, – йдеться в повідомленні прес -служби.

Цікаво, що одночасно з цією реформою в МОЗ хочуть заснувати електронні рецепти. Тоді українцям не доведеться зайвий раз йти в лікарню до лікаря.

Раніше в Міністерстві охорони здоров’я України вказали, що лікарні першої хвилі заповнені хворими коронавірусом тільки на 20%, хоча в окремих випадках це значення досягає 50%.

Також в Міністерстві охорони здоров’я України анонсували запуск оформлення електронних лікарняних. Проект передбачає відразу дві моделі взаємодії з українцями, повідомляє прес-служба міністерства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу