Мінфін США оцінив перспективи України та Білорусі

Поділитися:

У Міністерстві фінансів Сполучених Штатів Америки прокоментували перспективу економічних відносин між Україною та Білоруссю. Про це повідомив глава Мінфіну США Стівен Мнучін в рамках відкриття щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку від 7 жовтня.

У своєму повідомленні чиновник вказав, що країнам важливо не допустити стагнації взаємин між державами.

Адже поки що невідомо, якими в підсумку виявляться наслідки пандемії коронавірусу, проте для країн з більш слабкою економічною складовою криза може стати ще більшим ударом.

“Єдиний шлях країн до стійкого відновлення – слідувати принципам, які лежать в основі місії ЄБРР: прихильності відкритих ринків, підприємництва, багатопартійної демократії та плюралізму“, – сказав він, вказуючи, що зараз Україні та Білорусі важливо не допустити відкату в відносинах.

Нагадаємо, що Євросоюз не визнав результатів виборів, що пройшли в Білорусі дев’ятого серпня, і даних ЦВК країни, згідно з якими чинний президент набрав на них близько 80% голосів.

Разом з тим Україна активно експортує нафтопродукти саме з Білорусі та Азербайджану. Про те, чим кризи у сусідів можуть обернутися для української економіки, розповів експерт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу