Мінекономрозвитку спрогнозувало відібрання землі у фермерів

Поділитися:

Державна служба України з геодезії, картографії та кадастру активно готується до запуску земельного ринку. У міністерстві пояснили, що в даний час ведуться роботи, тому, коли ринок землі буде запущений, структура стане зручним установою для тих, хто працює із землею.

На даний момент завершується процес інвентаризації, і незабаром у відомстві розкажуть, що є в наявності в країни.

Відзначимо, що з 1 липня 2021 року в Україні буде офіційно скасований мораторій на продаж сільськогосподарських земель. З 1 липня 2021 року по 1 січня 2024 року діятимуть обмеження на покупку землі – не більше 100 га. В цьому випадку, тільки фізичні особи можуть купити землю до зазначеного періоду.

Разом з тим в Мінекономіки розповіли про те що сьогодні в Україні ситуація невизначеності. Тобто, в будь-який момент землю можуть відібрати. Йдеться про 500 тисяч гектарів, які фермери обробляють.

Однак зараз аграрії отримали можливість за рахунок кредиту на 10 років отримати ці площі в приватну власність.

Раніше ми писали матеріал про те, що 17 червня депутати Верховної Ради прийняли закон №2280 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів з планування використання земель». На думку деяких експертів, закон прийнятий «для дерибану сільськогосподарських та інших цінних земель».

Також ми повідомляли, що президент України висловив політичну підтримку щодо прийняття закону №3131-д, в якому регламентується оподаткування земельних паїв українців. Як заявив у своїй прямій мові глава держави, цей закон зміг би вивести аграрну сферу з тіньового ринку діяльності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу