Макрон провів перемовини з Путіним та Зеленським

Поділитися:

Президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю, 28 січня, зателефонував до українського лідера Володимира Зеленського. Про це повідомив президент України.

До цього французький президент провів розмову із главою Росії Володимиром Путіним. За даними прес-служби Кремля, у діалозі Путін заявив, що США та НАТО проігнорували ключове питання РФ щодо неподільності безпеки.

Своєю чергою Зеленський повідомив, що головними темами обговорення між ним та Макроном стали питання щодо відновлення роботи нормандського формату для врегулювання конфлікту на Донбасі, а також деескалація ситуації навколо кордонів України.

«Поки існує сприятливий клімат для діалогу, треба наповнювати час зустрічами та переговорами. Поки тривають дипломатичні зусилля, можливість подальшої ескалації зменшується», – заявив глава України.

Раніше президент України Володимир Зеленський вперше зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Також він обговорив питання співпраці з президентом Франції Еманюелем Макроном.

Переговори відбулися перед самітом Східного партнерства у середу, 15 грудня, як повідомляють на сайті Офісу президента України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу