Лідери G7 проведуть віртуальну зустріч

Поділитися:

Лідери «Великої сімки» розглядають можливість проведення віртуальної зустрічі 24 лютого, щоб обговорити нарощування військової могутності Росії поблизу України. Про це повідомляє Bloomberg.

«За словами двох джерел, знайомих із цим питанням, лідери «великої сімки» – Німеччини, Франції, Італії, Японії, США, Канади та Великобританії – можуть провести віртуальну нараду 24 лютого, щоб обговорити нарощування військової могутності Росії поблизу України», – йдеться у повідомленні. у повідомленні.

Зазначається, що мета полягає в тому, щоб лідери G7 та керівники ЄС обговорили можливі санкції у випадку, якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну, зберігаючи при цьому конструктивний підхід, який сприяє дипломатичному виходу з напруги, сказав один із джерел.

Інше джерело повідомило, що дату ще не визначено і може бути перенесено залежно від розвитку подій.

«Відносини з Росією були серед тем, що обговорювалися дипломатами G7, які протягом двох днів зустрічалися в Берліні наприкінці минулого місяця», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден вдруге за минулий тиждень звернувся до нації, коментуючи ситуацію, яка складається в Україні на тлі агресії Росії та нарощування російських військ на українських кордонах. Виступ президента транслювався на сайті Білого дому.

Перед тим, як виступити зі зверненням щодо України, Байден провів телефонні переговори з керівниками провідних держав НАТО, керівництвом Альянсу та Європейського Союзу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу