Китай пішов на нову конфронтацію з США

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки висловили стурбованість у зв’язку з політикою Китаю з приводу заборони ядерного арсеналу. Про це повідомляє прессекретар Державного департаменту США Нед Прайс.

Чиновник заявив, що у США є побоювання з приводу того, що нині Китаю всіляко ухиляється від ядерної стратегії мінімального стримування.

Він вказав, що про це свідчать дані американської розвідки, яка повідомляє про будівництво з боку Китаю понад 100 нових пускових шахт для ракет. Проекти реалізують на заході країни.

“Ці повідомлення та інші факти дозволяють припустити, що ядерний арсенал КНР буде рости швидше, ніж планувалося раніше. Це викликає занепокоєння. Воно породжує питання щодо намірів КНР”, – сказав Прайс.

Нагадаємо, що невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашекно звинуватив Україну в постійному постачанні зброї на територію держави. У зв’язку з цим в Мінську хочуть закрити спільний кордон між Україною та Білоруссю.

Про це стало відомо в п’ятницю, 2 липня, коли Лукашенко доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу