Гроші з коронавірусу пустили на дороги, поліцію і «Феофанію»

Поділитися:

Кабінет міністрів України профінансував запит з боку Міністерства внутрішніх справ держави за рахунок грошей державного Фонду по боротьбі з СOVID-19. Це було зроблено для підвищення зарплати працівникам МВС, які стикаються з коронавірусом під час здійснення своєї трудової діяльності.

На думку ряду українських експертів, українська влада не має юридичних повноважень розпоряджатися грошима Фонду для фінансування такого роду речей. Разом з тим, фахівці наводять і інші дані про витрати Кабміну, гроші на які були взяті з вище зазначеного джерела.

Нагадаємо, що під час пандемії коронавірусу глава України Володимир Зеленський заснував спеціальний фонд по боротьбі з вірусом на загальну суму в 66 млрд гривень. Далі Рада затвердила цю ідею на своєму позачерговому засіданні від 30 березня.

Тепер же, судячи з усього, ці гроші використовуються на розсуд Кабінету міністрів в тих сферах, які далекі від лікарів та медичної діяльності.

Так, нещодавно експертна організація State Watch опублікувала в мережі офіційне звернення глави МВС Арсена Авакова, який просить українського прем’єра Дениса Шмигаль виділити з фонду по боротьбі з коронавірусів 2,7 млрд гривень для доплат працівникам МВС.

“Під час введення карантину в країні працівники системи МВС продовжують виконувати завдання на« передовій »епідемії. Забезпечувати публічну безпеку і порядок у місцях підвищеного ризику. За час карантину на коронавірус захворіло 542 правоохоронці і медики МВС”, – йдеться в повідомленні міністра, який аргументує виділення подібних фінансів.

Пізніше депутат від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко підтвердив наміри уряду і повідомив, що з цих грошей близько 2,25 мільярда гривень отримає Нацполіція, 171 мільйон апарат МВС, 125 мільйонів – Нацгвардія, 104 мільйони – прикордонна служба.

Також державне управління справами вже зробило запит на виділення 23,4 мільйона гривень на потреби лікарні “Феофанії”. Аналогічні розтрати потрібні і іншим міністерствам і державним органам.

Тим часом, за останню добу в Україні зареєстровано 689 нових випадків COVID-19. За словами глави МОЗ Максима Степанова, такого антирекорду в країні не було за весь період пандемії.

У той же час за кордоном розгорається міжнародний скандал: іноземні спецслужби підготували доповідь про приховування фактів коронавируса в Китаї, інкримінуючи державі навмисне замовчування і знищення даних про вірус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу