G20 виділить понад 21 млрд доларів на боротьбу з пандемією

Поділитися:

Лідери країн Великої двадцятки (G20) прийшли до спільного рішення щодо фінансування ліків і вакцини від пандемії коронавірусу, виділивши на розробку засобів близько 21 мільярда доларів. Гроші також будуть задіяні в підтримці загальної системи охорони здоров’я країн, повідомляє видання Reuters.

Як вказується в заяві групи, гроші підуть як на загальну терапію від вірусу, так і на дослідні розробки вакцини.

На сьогоднішній день члени G20 і запрошені країни зобов’язалися виділити понад 21 мільярдів доларів США на підтримку фінансування глобального охорони здоров’я“, – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що раніше лідери Великої двадцятки вже проводили онлайн зустріч в квітні місяці. Тоді головною темою дня постало питання про дефіцит коштів в частині країн Європи, який дійшов до рекордного значення в 8 мільярдів доларів.

Відзначимо, що станом на п’ятницю, 5 червня, число інфікованих в Україні досягло 25964 людини.

Ситуація сильно вдарила по економці України: через пандемію короновірусу середня заробітна плата найманих працівників впала відразу на 10%, що в грошовому еквіваленті дорівнює 1000 гривень.

Тим часом, в Росії пандемія так званого коронавируса набирає все більших масштабів. Коли весь світ поступово відходить від епідеміологічного кризи, там кількість хворих майже досягло півмільйона чоловік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу