Екс-кандидат в президенти Білорусі Валерій Цепкало приїхав до Києва

Поділитися:

Колишній кандидат в президенти Білорусі Валерій Цепкало приїхав до Києва. Відомо, що раніше білоруський політик виїхав в РФ, від необґрунтованого арешту на батьківщині.

Цепкало заявив, що збирається дати кілька прес-конференцій з приводу передвиборчої ситуації в Білорусі, Україні, ЄС та США.

Слід зазначити, що Центральна виборча комісія Білорусі зняла з виборів президента кандидата Валерія Цепкало. У відомстві повідомили, що він зібрав понад 75 з 100 тисяч підписів, необхідних для реєстрації кандидатом в президенти. При цьому Цепкало передав до ЦВК понад 160 тисяч підписів, проте комісія визнала менше половини з них.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі Белгазпромбанка Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі.

Глава ЦВК республіки запропонувала відмовити Бабарика в реєстрації через невідповідність декларації фактичних доходів і участі іноземної організації в його кампанії. ЦВК за рішення проголосували одноголосно.

Раніше повідомлялося, що в Білорусі збираються скоротити офіційне число спостерігачів на майбутніх президентських виборах з метою дотримання правил безпеки за частиною здоров’я співгромадян в умовах пандемії коронавируса. Про це повідомляє голова Центральної виборчої комісії Республіки Білорусь Лідія Єрмошина для ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу