Держдеп США ввів санкції проти Тупицького та Портнова

Поділитися:

Держдеп Сполучених Штатів поширив санкції на двох українських громадян. Йдеться про колишнього першого заступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова та голову Конституційного суду Олександра Тупицького.

Про це повідомляється на сторінці Офісу контролю за іноземними активами американського Міністерства фінансів. Санкційні обмеження проти Тупицького запроваджено через «серйозні корупційні діяння». У тому числі через хабар під час роботи у судовій системі. А проти Портнова – через хабарництво і зв’язки із українським судовим та правоохоронним апаратом.

Санкції поширено на дружину судді Ольгу Тупицьку та благодійну організацію «Фонд Андрія Портнова». 

У Міністерстві додають, що в середині 2019 року Портнов змовився з чиновником українського уряду для впливу на Конституційний Суд. Крім того він замішаний у спробі вплинути на генпрокурора України.

Санкції США введено проти Портнова та Тупицького у рамках так званого «акту Магнітського» (закон містить перелік чиновників, причетних до шахрайств, переслідувань та порушень прав людини). 

Тих, хто потрапив до списку «акту Магнітського», заборонено в’їзд у США, передбачені арешти майна та корупційних рахунків.

Раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати планують запровадити санкції проти корупціонерів, серед яких можуть бути українці.

Нагадаємо, що США розглядає відключення Росії від SWIFT у разі нападу на Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу