Депутати затвердили дату індексації пенсій

Поділитися:

Українські парламентарії проголосували за законопроект, який передбачає щорічну індексацію пенсійних виплат для українців. Відповідний закон народні депутати прийняли в рамках першого читання засідання від 9 вересня.

Йдеться про закон «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Новою датою щорічної індексації пенсій стане 1 березня.

Також законом було визначено право дострокового виходу на пенсію за віком за півтора року до досягнення пенсійного віку особам в тому випадку, його підприємство реорганізували.

Як прокоментувала закон міністр соціальної політики України, нова версія законопроекту фактично виправляє ті законодавчі проблеми, які існували ще з 2017 року, коли приймалася пенсійна реформа.

Нагадаємо, що раніше в Кабінеті міністрів оголосили про нове підвищення пенсій. На цей раз мова йде про чорнобильців, які мають інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Таке рішення було прийнято відповідно до змін, які раніше внесли в закон «Про статус соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу