Блінкен зустрінеться з Лавровим після візиту до України

Поділитися:

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час телефонної розмови домовилися зустрітися в Женеві 21 січня. Про це у вівторок, 18 січня, повідомила речниця Держдепу.

За словами американського дипломата, переговори є «єдиним способом успішного вирішення ситуації навколо України”, а готовність Блінкена та Лаврова зустрітися свідчить про те, що «можливо, дипломатія ще не померла».

«Держсекретар Блінкен на 150% має намір з’ясувати, чи є тут (агресія РФ щодо України – ред.) дипломатичний вихід. І це справді є стимулом для цієї зустрічі з міністром закордонних справ Лавровим у п’ятницю. Ми перевірятимемо цю гіпотезу», — зазначила вона.

Раніше стало відомо, що в середу, 19 січня 2022 року, в українську столицю здійснить офіційний візит Ентоні Блінкен. Держсекретар Сполучених Штатів приїде на зустріч із викопаними українськими чиновниками.

Мета приїзду американського представника уряду поки невідома, однак існує низка питань, які вже давно порушені й обговорюються.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу