Бізнесменам порадили, як захистити свої права на митниці

Поділитися:

Нещодавно президент України зробив заяву про те, що необхідно залучити Службу безпеки України до виконання завдань на митниці.

У ЗМІ відразу з’явилися матеріали про те, що залучення спеціалізованих органів пов’язано з “вагнеровцямі”, яких затримали в Білорусі. Однак спецоперація зірвалася і ЗМІ перестаралися.

У той же час з’явилася інформація про те, що для захисту своїх прав, поставок, належного ставлення та відсутності непотрібного тягаря компанія повинна шукати посередника. Цю роль зазвичай грають органи, що володіють найбільшою силою. Але гроші за це постачальники будуть отримувати з гаманців своїх покупців.

Тобто, залучення СБУ до контролю перетвориться на ще більший тиск для тих бізнесменів, які працюють прозоро.

Зараз бізнес повинен нівелювати свої можливості. Потрібно провести митний і податковий аудити. І його результати покажуть найслабші місця.

Нагадаємо, що в Європейській Бізнес Асоціації розкритикували пропозицію Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) щодо формування RAB-тарифів на розподіл електроенергії.

Також ми писали, що з 17 серпня 2020 року передбачена можливість вибору спрощеної системи оподаткування або добровільної реєстрації платником ПДВ або включення до Реєстру установ і некомерційних організацій із заповненням відповідних документів в домен державного реєстру юридичних осіб, індивідуальних підприємців і громадських утворень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу