У Таїланді почалися масові акції протесту

Поділитися:

Через прийняття нової конституції і відставки чинного уряду, в Таїланді почалися масові акції протесту.

Більшість протестуючих – молоді люди, які стали вимагати реформу монархії. Демонстранти зібралися в кампусі Університету Таммасат. При цьому, вдень їх налічувалося близько 30 тисяч, а до вечора, за інформацією місцевої поліції, залишилося вдвічі менше, близько 15 тисяч осіб.

Відомо, що події відбуваються в 14-ту річницю військового перевороту, в результаті якого був повалений прем’єр-міністра Таксіна Чинавата.

Прают Чан-Оча пообіцяв, що влада буде застосовувати “м’які заходи” до протестуючих, “тому що вони діти”.

Нагадаємо, що посольство України в Таїланді повідомило, що за підсумками 2019 країна стала найбільшим постачальником зернових в Таїланд. Так українське зерно було експортовано в Таїланд на суму понад $ 140 млн.

Загальний товарообіг між двома країнами за 2019 рік склав більше $ 570 млн при позитивному для України сальдо в більш $ 116 млн.

Раніше повідомлялося, що шахтарі з Кривого Рогу організували масовий підземний протест проти влади в столиці. Про це повідомляє лідер Незалежної профспілки гірників України на своїй сторінці в Facebook.

За даними його публікації, протест підтримало близько 184 гірників шахт КЗРК, які незважаючи на небезпеку знаходження під землею продовжують страйкувати проти влади.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу