У Португалії засудили співробітників міграційної служби за вбивство українця

Поділитися:

Три інспектори міграційної служби Португалії були засуджені до ув’язнення терміном від 7 до 9 років за вбивство в березні 2020 року працівника з України Ігоря Гоменюка після затримання в аеропорту Лісабона.

Відомо, що суд визнав винними трьох інспекторів в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень під час допиту, що призвело до смерті 40-річного українського. Так, двоє винних отримали по дев’ять років ув’язнення, один – сім років.

Так, спочатку прокуратура висувала підозрюваним звинувачення в умисному вбивстві, санкція статті передбачає до 25 років позбавлення волі. Але згодом звинувачення перекваліфікували на заподіяння тілесних ушкоджень з обтяжуючими обставинами (смерть).

Слід зазначити, що суд визнав, що інспектори били ногами і кийками українця, який був в наручниках, і зламали йому ребра. Це і послужило причиною смерті Гоменюка від удушення.

Нагадаємо, що експерти розповіли, як заробітчани можуть отримати пенсію в Україні. Так, на пенсійні виплати зможуть розраховувати ті громадяни, які отримали стаж в одній або декількох країнах зі списку, з якими Україна має домовленість.

Раніше повідомлялося, що кримінальне провадження за фактом викрадення українського судді Миколи Чауса в Молдові і незаконному переправленні його через кордон розслідують слідчі Служба безпеки України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу