У Франції затримали підозрюваного в підпалі Нантського собору

Поділитися:

Французькі поліцейські затримали чоловіка в рамках розслідування справи про пожежу в нантському соборі, який відбувся 18 липня, заявив прокурор у справі.

Відомо, що це 39-річний мігрант, який працював волонтером в соборі і відповідав за закриття дверей на ключ в день пожежі. Чоловіка затримали для перевірки «протиріч в його розкладі».

Прокурор пояснює, що на даному етапі мова йде про затримку в рамках перевірки, а говорити про її висновки поки рано.

На даний момент, триває слідство на науковому та криміналістичному рівні. Правоохоронці переглядають відео з камер спостереження, на місці працює техніка і експерти з пожежної безпеки. Фахівці почали досліджувати інтер’єр собору і особливості електроустановки.

Нагадаємо, що у французькому місті Нант пожежа в соборі Святих Петра і Павла зруйнувала великий орган. Про це повідомляє France Bleu.

Настоятель собору розповів, що через пожежу розбилися вітражі, які стояли за органом. Крім цього, платформа органу дуже хитка і може впасти в будь-який момент.

Раніше повідомлялося, що у Франції збираються заснувати санкції проти Туреччини на тлі порушення ембарго ООН щодо постачання зброї до Лівії, в якому перша звинувачує останню. Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає видання Reuters.

Як заявив чиновник в рамках останніх французьких парламентських слухань, питання санкцій проти Туреччини країна розгляне 13 липня у час зустрічі з іншими главами МЗС країн ЄС.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу