У Бейруті стався потужний вибух: сотні загиблих, тисячі поранених

Поділитися:

У вівторок, 4 серпня, в столиці Лівану стався жахливий вибух в ході якого був повністю знищений місцевий порт у Бейруті. Про це повідомляє ряд місцевих ЗМІ, а також очевидці події в своїх соціальних мережах.

Як прокоментував генеральний директор служби загальної безпеки генерал-майор Аббас Ібрагім, подія трапилася через наявність вибухонебезпечних речовин в одному з приміщень порту, які здетонувализ невідомих причин.

Пізніше місцеві правоохоронні органи відкинули цю версію, але в той же час запевнили ЗМІ, що поки що розцінювати вибух в якості теракту, передчасно.

Цікаво, що в Міністерстві внутрішніх справ Лівану все ж підтримують версію про те, що на складах порту вибухнула вибухонебезпечна аміачна селітра.

Відзначимо, що через подію по всьому порту і його околицях пронеслася вибухонебезпечна хвиля, яка завдала ушкодження безлічі громадян, а також зруйнувала порт і частину прилеглих до нього територій. За попередніми даними, в події загинуло 12 осіб.

На кадри вибуху можна подивитися нижче:

Нагадаємо, що в Києві 21 червня на проспекті Григоренка, 41 прогримів потужний вибух у 9-поверховому будинку. За попередньою версією стався вибух газу.

Тоді під уламками знайшли  двох загиблих, 27 людей постраждали.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу