Судан конфіскував велику партію російської зброї

Поділитися:

Увечері 4 вересня у міжнародному аеропорту Хартума влада Судану затримала вантаж зі столиці Ефіопії Аддіс-Абеби зі зброєю російського походження. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, з посиланням на представників антикорупційного комітету.

Згідно з інформацією, вантаж складався з 72 ящиків з автоматичними гвинтівками, які були оснащені приладами нічного бачення. Зазначається, що зброю конфіскували, проте частина вантажу «просочилася» з аеропорту в невідомий пункт призначення.

За словами члена антикорупційного комітету, ще у травні 2019 року зброя прибула з Москви в Ефіопію. Вантаж утримувався там два роки, після чого Аддіс-Абеба дозволила доставити його а цивільному пасажирському літаку в Хартум.

Раніше посол України у Канад розповів, що Україна буде торгувати зброєю з Канадою. Він зазначив, що станом на зараз підписані всі угоди.

Також ми повідомляли про те, що Алжир закупив в України протитанкові ракети виробництва конструкторського бюро «Луч». Точний обсяг експортованої зброї невідомий, може йтися про тисячі одиниць, а дохід від її збуту може сягнути 50 мільйонів доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу