СБУ проводить обшук в Закарпатській ОДА

Поділитися:

В понеділок 17 серпня СБУ проводить обшуки в приміщенні Закарпатської Облдержадміністрації. Як повідомив один з місцевих журналістів, перевіряють процес придбання захисних халатів для медиків регіону. Підозри вручені ексдиректорці Департаменту охорони здоров’я Єлизаветі Біров, а також її заступнику Івану Гуштану.

За наявною інформацією, двох чиновників підозрюють в тому, що халати —- 57 тис. шт. — були непридатними до застосування вже на момент придбання. Також за попередніми даними, замість того щоб закупити костюми біологічного захисту, в Закарпатській ОДА купили будівельні костюми.

Слідчі стверджують, що були порушення і в тендерній процедурі. Точніше, закупівлі провели взагалі без тендеру, а ціна на спецодяг була завищеною. Так, ринкова вартість одного захисного костюма становить 300 грн., а за документами Закарпатської ОДА вартість одного — 480 грн.

Збитки через таку угоду склали не менш як 30 млн грн. Підозра разом з чиновниками отримав і директор фірми, яка поставляла мед. Одяг – Олег Гудаш (ТОВ «Гуд-медікал»).

Раніше повідомлялося про обшуки, проведених в мерії Одеси. Вони були пов’язані з комунальною землею.

Також ми писали про проведені обшуки в американській фірмі Коломойського. Цим займалися фахівці з ФБР.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу