Протести в Білорусі: до Мінська стягують військову техніку

Поділитися:

За повідомленням білоруських ЗМІ, сьогодні, 13 вересня, в столиці Білорусі планується масштабна акція протесту “Марш героїв”. Відомо, що перед початком масових протестів в Мінську почали звозити військову техніку і автозаки.

Очевидці повідомляють, що колона з військовою технікою і машинами з колючим дротом рухалася по проспекту Незалежності в Мінську.

Слід зазначити, що акції протесту в Мінську тривають кожні вихідні з 9 вересня. Минулої неділі учасники протесту знову приходили до резиденції чинного президента Олександра Лукашенка, який охороняли військові БТР і силовики.

Нагадаємо, що в Міністерстві закордонних справ України прокоментували поточні політичні хвилювання в Білорусі, заявивши, що держава ще більше стало зближуватися з Росією. Про це заявив міністр українського профільного відомства в рамках прес-конференції в Лісабоні.

За словами чиновника, на даний момент з-за кризи Білорусь просто змушена йти на зближення з Росією, що звичайно ж є прямою загрозою для України, адже країна має спільні кордони як з першим, так і з другим державою.

Раніше повідомлялося, що за інформацією білоруських ЗМІ, в неділю, 30 серпня, в столиці Білорусі до резиденції Олександра Лукашенка (Палац Незалежності) стягнули додаткові БТРи. Так, крім двох, які вже перебували там, підійшла колона ще з 5 бронетранспортерів. Все розпізнавальні знаки машин зафарбовані зеленою фарбою.

Крім цього, очевидці помітили військових з кулеметами, а на даху Палацу Незалежності виявлені озброєні чоловіки, імовірно снайпери.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу