На Донбасі – масштабна пожежа

Поділитися:

У Станично-Луганської райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів повідомили, що формування Росії на Донбасі зробили обстріл лісового масиву, в результаті чого виникла пожежа.

На даний момент через пожежу евакуюють жителів селищ, які постраждали від стихійного лиха.
Вже підготовлені пункти прийому в місті Сєвєродонецьк. Приймають людей в школах № 8 і 17. У зв’язку з необхідністю евакуації постраждалих від пожеж уроки в школах 1 жовтня скасували.

“За повідомленнями жителів Станиці Луганськоъ, починаючи з 23:30 фіксуються постріли зі зброї великого калібру з окупованої території. Після чого мысцевы жителі чули  гучні розриви снарядів в районі КПВВ. Близько 00:20 надійшло повідомлення про пожежу в лісовому масиві біля КПВВ” – повідомляють в Станично -Луганский РДА.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив, що до гасіння пожеж на Луганщині готові залучити авіацію.

“Два літаки стоять готові. Ми зв’язалися з командуванням і постійно запитуємо режим тиші. Як тільки нам дадуть режим тиші, ми відразу запускаємо літаки. Можливо буде навіть і третій літак”, – повідомив Гайдай.

За прогнозом Укргідрометцентру на території Луганської області з 1 по 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів, 1 жовтня пориви вітру до 20 м / с, в інші дні вітер 3-12 м / с. Температура повітря вдень від 17 до 25 градусів.

У зв’язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

30 вересня стало відомо, що на Луганщині почалися масштабні пожежі в трьох місцях.

Генпрокурор Ірина Венедиктова повідомила, що за фактами масштабних пожеж на Луганщині, де полум’ям охоплено понад 9300 га, розпочато кримінальні провадження. Відомо, що на пожежах три людини загинули, ще троє госпіталізовані.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу