Мітинг під “Укравтодором”: керівництво звинувачують у корупції

Поділитися:

24 липня під будівлею “Укравтодору” пройшла акція протесту під назвою “Ні, картельній змові в Укравтодорі”. Мітингувальники підозрюють керівництво підприємства в корупційних схемах.

Активісти стверджують, що 80% конкурсів з будівництва доріг на ринку виграють лише 5 компаній, а решта конкурують за кілька мільйонів гривень, в той момент, коли на кону мільярдні тендери.

“Раніше Prozorro працювало, але зараз вже перестало. Монополізація ринку призводить до того, що малий і середній бізнес залишаються не при справах, а працюють в цій сфері люди втрачають гроші і просто не можуть годувати свої сім’ї,” – стверджують учасники акції.

За словами мітингувальників, на більшості тендерів кілька конкуруючих компаній вже заздалегідь знають, хто з них переможе.

Учасники мітингу передали керівнику “Укравтодору” Олександру Кубракове перелік питань, які хочуть поставити йому з використанням поліграфа, щоб переконатися, що він не причетний до корупційних схем. Підозри протестуючих підтвердяться, якщо чиновник відмовиться від проходження “детектора брехні”.

Раніше повідомлялося, що в Білорусі набирають обертів масові протести на підтримку кандидатів з опозиції. Протестувальників б’ють представники правоохоронних органів.

Бійці ОМОНу пускають в хід кийки, ноги, кулаки і вже затримали понад 220 осіб. В одному лише Мінську в немилість силовикам потрапили 188 осіб, серед яких неповнолітні та журналісти.

МВС Білорусі закликають людей не підтримувати провокації і не виходити на мітинги, тим самим порушуючи законодавство Білорусі.

Нагадаємо, що рибалки обурені масштабами корупції в Державному рибному агентстві і його керівників. Вони вважають, що відомство знищує рибний сектор, а методи інспекторів привели до того, що рибалки стали жебраками.

Для статистики варто відзначити, що за станом на сьогоднішній день, офіційні показники несанкціонованого вилову риби вказують на цифру в 100 тисяч тонн. При цьому, на українських водоймах щодня незаконно виловлюють 400 тонн риби.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу