Інтерпол шукає двох росіян через вибух у Бейруті

Поділитися:

Державне агентство новин Лівану повідомило про те, що керівник слідчої групи, яка розслідує обставини серпневого вибуху в Бейруті, видав ордери на затримання двох росіян. Відомо, що це капітан і власник судна, яке сім років тому привезло до Лівану кілька тисяч тонн нітрату амонію.

Ліванська прокуратура вже звернулася в Інтерпол з вимогою затримати двох громадян РФ, причетних до прибуття вибухонебезпечної аміачної селітри в Бейрут в 2013 році.

Слід зазначити, що вибухонебезпечна суміш потрапила в міський порт на борту російського вантажного судна під прапором Молдови і залишалася там аж до серпня 2020 року, коли стала причиною одного з найбільш руйнівних неядерних вибухів в історії людства.

Нагадаємо, що після вибуху в столиці Лівану – Бейруті пошкоджено 8 тисяч будівель, зокрема постраждало 50 скульптур, які несуть історичну цінність.

За даними видання Middle East Monitor в комісії з питань допомоги в Лівані сказали, що незабаром буде зроблений остаточний підрахунок збитків від вибуху в порту.

Раніше повідомлялося, що правоохоронні органи Іспанії реалізували успішну операцію із затримання українця, якого розшукував Інтерпол: запит на арешт надійшов з боку українських служб. Затриманим виявився Олександр Золотухін – злочинець, причетний до викрадення журналіста в 2016 році, повідомляє DW.

Раніше зловмисник тривалий час переховувався від поліції в місті Барселона. На момент арешту у злочинця виявився з собою пневматичний пістолет. На даний момент Золотухіну інкримінують вандалізм, викрадення людей, пограбування із застосуванням насильства і залякуванням, викрадення транспортних засобів та приналежність до злочинного угруповання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу