Чому в Україні грабують інкасаторів?

Поділитися:

У Полтавській області невідомі напали на автомобіль Укрпошти і викрали понад 2,5 мільйона гривень.
Про це повідомила поліція області.

«Близько 10 години 7 липня поліцію Полтавщини надійшло повідомлення, що поблизу с. Тишки Лубенського району невідомі підірвали автомобіль «Газель», що належить Укрпошті, і заволоділи грошима в сумі понад два з половиною мільйони гривень і табельним пістолетом охоронця », – йдеться в повідомленні.

В результаті нападу двоє людей, що знаходилися в автомобілі, отримали тілесні ушкодження.

Разом з тим почастішали випадки вибуху банкоматів у великих містах України.

Що відбувається в нашій країні? Невже повернулися “лихі 90-е”? Ці банди і угруповання працюють окремо або ж є хтось, хто займається всіма грабежі? На ці та інші питання спеціально для Першого ділового телеканалу відповідав експерт з безпеки і правозахисник Ярослав Дунаєв.

“Розповім про ті випадки, які мені відомі. Наприклад, напад на інкасаторські машини в Запорізькій і сусідніх областях. Там брало участь цілий підрозділ одного дуже розпіареного батальйону Національної гвардії. Через нього мало не трапився штурм бази, але безпосередній начальник цього підрозділу відстояв своїх бійців на рівні міністерства. При цьому, учасники угруповання грабували інкасаторів з максимальною жорстокістю. Крім того, що вони забирали гроші, ще й убивали водіїв “- заявляє експерт.

За словами Дунаєва, в сучасних реаліях, бандитами частіше стають люди в погонах або “патріоти”, які думають, що їх статус в суспільстві може обернутися індульгенцією і їхні злочини будуть розглянуті з часткою розуміння і поваги.

Також була ситуація в Харкові, коли учасниками організованої банди, яка підривала банкомати, виявилися троє співробітників МВС у відставці, при цьому швидше за все, вони були звільнені” заднім числом “. Ці люди, в силу своєї професії, все ретельно готували і планували , у них були змінні машини і хороша екіпіровка “- розповідає правозахисник.

Дунаєв пояснює, що виходячи із загальних тенденцій видно, що в більшості нападів беруть участь колишні або діючі службовці силових відомств, включаючи ветеранів АТО. Однак чи працюють вони самостійно, або є людина в панівний верхівці країни, який курує всі ці злочини – на це питання має відповісти слідство.

Правозахисник радить всім співробітникам банків, інкасаторам та водіям у разі нападу застосовувати зброю на ураження. Так як в рамках чинного законодавства, банки нічого не можуть зробити для забезпечення безпеки своїх співробітників при подібних ситуаціях. “Нехай краще тебе судять, ніж тебе несуть” – заявляє Дунаєв.

“Поки цих мародерів у погонах не почнуть розстрілювати на місці, як це робилося в роки війни, нічого не зміниться” – резюмував Ярослав Дунаєв.

Нагадаємо, що в Московському районі першої столиці України Харкова невідомі зловмисники підірвали банкомат. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Харківській області.

За даними поліції, даний інцидент стався 26 квітня близько 3:17 на вулиці валентіновскім, 35/81.

Раніше повідомлялося, що У вівторок, 7 липня, в Полтавській області невідомі особи здійснили акт нападу на службовий автомобіль компанії «Укрпошта». За підсумками пригоди двоє працівників відомства отримали фізичні каліцтва з боку бандитів, як повідомляють в поліцейській дільниці області.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу