У столиці падають ціни на оренду житла

Поділитися:

У столиці спостерігається здешевлення орендної вартості житла, що пояснюється низькою активністю на ринку нерухомості. Про це свідчать дані українських консалтингових підприємств.

Як заявили місцеві консалтингові підприємства, в літній сезон в Україні стабільно спостерігається зниження попиту на столичну житлову площу, адже саме в цей період люди їдуть на відпочинок або за місто, тому не знімають житло. Однак в цьому році на ситуацію додатково вплинула пандемія коронавірусу.

На даний момент здача однокімнатних квартир в Києві впала в ціні на 40%. По відношенню до двокімнатних квартир аналогічна ситуація – ціна оренди знизилася майже на 20%. Трикімнатні квартири подешевшали найменше – лише на 5%, однак навіть це є рекордним сезонним результатом.

Так, зараз звичайна квартира в спальному районі може здаватися в районі 3,5 тисячі гривень на місяць. Це за умови, що житлоплоща розташована далеко від метро.

Більш вигідна однокімнанта квартира відносно ремонту та розташування затягне в 6 тисяч гривень або ж в 7-9 тисяч (з урахуванням метро), хоча до карантину така ж квартира оцінювалася в не менше, ніж 7,5-10 тисяч орендної плати.

Цікаво, що через пандемію коронавірусу, в Європі також значно впали ціни на житло. В Італії на нерухомість надають 40-відсоткову знижку, на Кіпрі – теж тепер більш вигідні умови.

Тим часом, депутати в «Слугу народу» розробили законопроект, який передбачає знизити податки з власників за здачу житла в оренду з 18% до 9%. На їхню думку, це може вивести з тіні ринок оренди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу