Зеленський підписав нову редакцію закону про фінансовий лізинг: що зміниться

Поділитися:

Президент Володимир Зеленський узаконив “удосконалений” фінансовий лізинг, підписавши відповідний закон, який Рада ухвалила 4 лютого, інформує пресцентр глави держави.

Документ передбачає нову редакцію закону «Про фінансовий лізинг» та його загальні принципи, згідно з міжнародним правом.

Очікується, що він захистить права лізингоотримувачів та лізингодавців, створить у цій сфері конкурентне середовище та наблизить українське законодавство до норм Євросоюзу.

Документ передбачає, що Національний банк здійснюватиме держрегулювання та нагляд на вітчизняному ринку фінансового лізингу.

Серед ознак фінансового лізингу та його об’єктів: майно, яке не забороняє закон до вільного обігу, а також не заборонене до його передачі у лізинг. Об’єктами лізингу не можуть бути земельні ділянки, різні природні об’єкти, зокрема, держвласності, що заборонено орендувати.

Вказано, що фінансовий лізинг стане одним з факторів підвищення конкурентоспроможності українських підприємств, покращення якості їхніх послуг, більш ефективного виробництва.

Закон набуде чинності через 3 місяці після його опублікування.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві фінансів розповіли про те, хто зможе скористатися держпрограмою «Доступна іпотека 7%».

Також ми писали, що кожен сьомий українець в не має власного житла.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу