«Зелені» електростанції виробили 10% електроенергії від загального обсягу

Поділитися:

За шість місяців 2020 року джерела відновлюваної енергії — сонячні та вітрові станції — виробили рекордні 10% від загальносвітових показників вироблення. А ось вугільні електростанції, навпаки, істотно знизили вироблення, оскільки працювали чи не вдвічі менше, ніж зазвичай.

Такі дані видали в аналітичному агентстві Ember.

Попри загальносвітовий спад у споживанні енергії, який був спровокований пандемією коронавірусу, «зелені» джерела електроенергії виробили за перше півріччя поточного року на 13,8% більше. У порівнянні з таким же періодом 2019 року цифри виглядають так: 1129 ТВт * год проти 992 ТВт * год.

Також в агентстві нагадали, що Паризьку хартію про клімат (Паризька кліматична угода) було укладено у 2015 році, з того часу частка відновлюваної енергії була збільшена більш ніж у два рази. А обсяг вугілля, що спалюється для одержання електрики, знизився на 8,3%. На ці цифри не зміг вплинути навіть Китай, який останнім часом нарощує роботу вугільних електростанцій.

Також згідно з даними агентства, великі країни — США, Індія, Японія, Бразилія та інші — стали виробляти більше «зеленої» електроенергії, проте до революції в галузі ще далеко.

«Вугільна енергія повинна швидше зійти нанівець, щоб уповільнити кліматичні зміни», — вважає експерт-аналітик Дейв Джонс.

Раніше повідомлялося про те, що у Великобританії «зелена енергія» незабаром стане дешевше інших видів. Також ми писали про те, що в Німеччині частка відновлюваної енергії перевищила 50% від загальної цифри.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу