Завершено розслідування у справі заводу “Укроборонпром”

Поділитися:

Працівники правоохоронних органів України закінчили розслідування у справі колишнього заступника директора заводу “Маяк”, після чого обвинувальний акт направлять до суду. Про це повідомляє прес-служба прокуратури на своїй сторінці в Facebook.

“Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування у резонансній кримінальній виробництву стосовно колишнього заступника генерального директора київського заводу” Маяк “, викритого в спробі шахрайського заволодіння грошовими коштами при відчуженні майна” Укроборонпрому “(ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК Україна) “, – наголошується в повідомленні.

В даний момент відповідно до ст. 290 Кримінально-процесуального кодексу України підозрюваному і його захисникам надали відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлений до суду.

Відзначається, що подозреваемийм по даній справі загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У прес-службі української прокуратури підкреслили, що згідно з матеріалами слідства, в 2019 році колишній чиновник пообіцяв керівнику комерційної структури сприяння в придбанні майнового комплексу заводу за значно заниженою ціною. Загальна сума угоди повинна була скласти 4,5 млн доларів США, з яких 2 млн доларів покупець повинен офіційно сплатити майновий комплекс, а ще 2,5 млн передати особисто підозрюваному в якості винагороди за його «послуги».

Стало відомо, що співробітники правоохоронних органів України затримали екс-чиновника в відділенні банку при отриманні 200 тис. Доларів США авансу.

Як повідомлялося раніше, в Україні набирає масштабів суспільна проблема, пов’язана з крадіжкою понад тридцять тисяч державних водойм, які на даний момент використовуються без належного договору про оренду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу